MENU

Wat kost een vertaling?

Vaste tarieven voor de meest gebruikte talen

Voor de meest voorkomende talen en vakgebieden hanteren we vaste prijzen. Deze prijzen zijn per woord in de doeltaal en gelden voor vertalingen vanuit of naar het Nederlands.

Taal Vanaf

Engels
Duits
Frans

€ 0,15

Spaans
Italiaans

€ 0,18
Portugees
Zweeds
Noors
Deens

Pools

€ 0,20

Turks
Grieks
Russisch
Oost-Europese talen

€ 0,22

Arabisch
Chinees
Japans
Fins

€ 0,28

Bahasa Indonesia

€ 0,34

        

Bij vertalingen waarvoor de handtekening van een beëdigd vertaler is vereist, berekenen wij een toeslag van € 0,05 per woord. Legalisatiekosten worden berekend tegen kostprijs. 

We hanteren bij opdrachten een minimumtarief van € 60 per taal, voor een beëdigde vertaling ligt dit minimumtarief op € 75,00 per taal.

We kunnen ook reeds vertaald werk voor u corrigeren. Voor deze correctiewerkzaamheden rekenen we vanaf € 60 per uur. De tekst wordt dan nagekeken door een bevoegde vertaler in de taal waarin het document is opgesteld.

Het aantal woorden dat in rekening gebracht wordt is nooit minder dan het aantal woorden van de brontekst.

Voor bijzondere of afwijkende teksten, waarvan bijvoorbeeld de moeilijkheidsgraad beduidend hoger ligt dan het gemiddelde, kan een afwijkend tarief worden vastgesteld. Dit tarief wordt altijd voor aanvaarding van de opdracht met de opdrachtgever besproken en overeengekomen.

Kijk voor meer informatie over prijzen bij maatwerk.

Al onze tarieven zijn exclusief 21% BTW.

Tarieven spoed vertalingen

Het kan voorkomen dat een tekst met grote spoed vertaald dient te worden. Dat komt geregeld voor en Translations biedt deze service aan.

Omdat iedere spoedopdracht anders is en andere deadlines heeft, overlegt een van onze accountmanagers over de wensen. Meestal geldt voor spoedvertalingen een toeslag van 25%.

Spoedopdrachten worden voor aanvaarding van de opdracht met de opdrachtgever besproken. Tijdens dit overleg worden duidelijke afspraken over levering gemaakt.

All-in tarief voor notarissen en advocaten

Translations hanteert voor notarissen en advocaten een speciaal all-in tarief voor tolkdiensten waarbij inlees-, reiskosten en reistijd zijn inbegrepen. Een vast tarief dus, dat direct bij de concept-akte kan worden doorberekend aan de cliënt. Deze werkwijze zorgt voor duidelijkheid en snelheid en vermijdt onaangename verrassingen achteraf.

Aanvraag offerte tolkdiensten

Tarieven tolken

Voor tolken hebben we voor de meest gangbare talen vaste tarieven. Deze prijzen gelden voor tolkdiensten vanuit of naar het Nederlands.

 

Bij het afnemen van tolkwerkzaamheden zullen altijd minimaal 3 uur per tolk in rekening gebracht worden. Voor de tolken geldt een reiskostenvergoeding van € 1,54 per retourkilometer.

Om goed voorbereid hun werk te kunnen doen zorgt de tolk dat hij of zij zich vooraf goed inleest over het onderwerp van de vertolking. De inleeskosten bedragen € 60,00 per uur.