Wat kost een vertaling?

Vaste tarieven voor de meest gebruikte talen

 

Voor de meest voorkomende talen en vakgebieden handteren we vaste prijzen. Deze prijzen zijn per woord in de doeltaal en gelden voor vertalingen vanuit of naar het Nederlands.

 

Engels

Spaans

Portugees

Turks

Bahasa Ind.

Duits

Italiaans

Zweeds

Grieks

Arabisch

Frans

 

Noors

Pools

Chinees

 

 

Deens

Russisch

Japans

 

 

 

Oost-

Europese

talen

Fins

 

 

 

 

overige talen

 

 

 

 

 

Vanaf

€ 0,15

€ 0,18

€ 0,22

€ 0,24

€ 0,28

        

Bij vertalingen waarvoor de handtekening van een beëdigd vertaler is vereist, berekenen wij een toeslag van € 0,05 per woord. Legalisatiekosten worden berekend tegen kostprijs.

 

We handteren bij opdrachten een minimumtarief van € 60 per taal, voor een beëdigde vertaling ligt dit minimumtarief op € 75,00 per taal.

 

We kunnen ook reeds vertaald werk voor u corrigeren. Voor deze correctiewerkzaamheden rekenen we vanaf € 60 per uur. De tekst wordt dan nagekeken door een bevoegde vertaler in de taal waarin het document is opgesteld.

 

Het aantal woorden dat in rekening gebracht wordt is nooit minder dan het aantal woorden van de brontekst.

 

Voor bijzondere of afwijkende teksten, waarvan bijvoorbeeld de moeilijkheidsgraad beduidend hoger ligt dan het gemiddelde, kan een afwijkend tarief worden vastgesteld. Dit tarief wordt altijd voor aanvaarding van de opdracht met de opdrachtgever besproken en overeengekomen.

 

Kijk voor meer informatie over prijzen bij maatwerk.

 

Al onze tarieven zijn exclusief 21% BTW.

 

Spoed vertalingen

 

Het kan voorkomen dat een tekst met grote spoed vertaald dient te worden. Dat komt geregeld voor en Translations biedt deze service dan ook regelmatig aan.

 

Omdat iedere spoedopdracht anders is en andere deadlines heeft, overlegt een van onze accountmanagers over de wensen. Meestal geldt voor spoedvertalingen een toeslag van ongeveer 25%.

 

Spoedopdrachten worden voor aanvaarding van de opdracht met de opdrachtgever besproken. Tijdens dit overleg worden duidelijke afspraken over levering gemaakt.

 

All-in tarief voor notarissen en advocaten

 

Voornamelijk notarissen en advocaten maken gebruik van onze tolkdiensten. In veel gevallen is het voor hen een vereiste dat ze een beëdigde tolk inschakelen. Bij het inhuren van een (beëdigd) tolk komen verschillende kosten kijken. Denk hierbij aan inleeskosten, reiskosten en reistijd.

 

Translations hanteert voor notarissen en advocaten een speciaal all-in tarief voor tolkdiensten waarbij bovengenoemde kosten zijn inbegrepen. Een vast tarief dus, dat direct bij de concept-akte kan worden doorberekend aan de cliënt. Deze werkwijze zorgt voor duidelijkheid en snelheid en vermijdt onaangename verrassingen achteraf.

 

Om een indicatie te geven van onze prijzen in dit voorbeeld de meest voorkomende talen. Ook voor andere talen leveren wij tolken.

 

All-in tarieven tolken

Engels

Spaans

Pools

Turks

 

Duits

Italiaans

Russisch

Arabisch

 

Frans

 

Bulgaars

Portugees

Chinees

 

 

 

Overige Europese talen

Japans

 

 

 

 

Hebreeuws

 

 

 

 

 

Passeren 1 akte

€ 300

€ 350

€ 395

€ 395

Passeren 2 of meer aktes

Op aanvraag

 

 

 

 

Andere talen of talencombinaties dan hier aangegeven, worden in overleg berekend.

 

De genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW.

 

Tarieven tolken

 

Voor tolken hebben we voor de meest gangbare talen vaste tarieven. Deze prijzen gelden voor vertolkingen vanuit of naar het Nederlands.

 

Tarieven tolken

 

Engels

Spaans

Pools

Turks

 

Duits

Italiaans

Russisch

Arabisch

 

Frans

 

Bulgaars

Portugees

Chinees

 

 

 

Overige Europese talen

Japans

 

 

 

 

Hebreeuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijs per uur

€ 100

€ 120

€ 145

€ 145

 

Bij het afnemen van tolkwerkzaamheden zullen altijd minimaal 3 uur per tolk in rekening gebracht worden. Voor de tolken geldt een reiskostenvergoeding van € 1,54 per retourkilometer. Dit tarief is inclusief reistijdvergoeding.

 

Om goed voorbereid hun werk te kunnen doen zorgt de tolk dat hij of zij zich vooraf goed inleest over het onderwerp van de vertolking. De inleeskosten bedragen € 60,00 per uur.